Navigation Menu

een kleine update met rårörda lingon

Hej hej lieve lezertjes! Daar ben ik maar weer eens (aangezien ik eigenlijk moet studeren haha). Woensdag heb ik m'n eerste en hopelijk ook meteen laatste examen! Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik in het tweede deel van m'n semester helemaal geen examen heb, maar dat ik "alleen" een thesis moet schrijven. Dus in principe moet ik twee keer een thesis schrijven in de komende paar maandjes... Niet echt hetgene dat ik het liefst doe, maar leerzaam zal het zeker worden! En daar gaat het uiteindelijk ook om :)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst heb geschreven, dus ik heb natuurlijk super veel te vertellen. Nouja, dat valt dus weer reuze mee! Nog steeds hetzelfde verhaaltje: sporten, feesten en af en toe naar school. Zoals ik al eerder schreef, komt de lente eraan! Oké, er ligt nu nog wel een pak sneeuw buiten, maar de afgelopen week heb ik alleen maar zon en een blauwe lucht gezien. Dat belooft veel goeds, hihi.

Inmiddels ben ik toch maar weer verder gegaan met m'n Zweedse lessen! Hoe stom kon ik zijn om ook maar te overwegen om te stoppen? Vorige week vrijdag was er een geweldig feestje waar ik ook nog eens heel wat Zweeds heb lopen breuzelen. Op dat moment besefte ik pas weer hoe leuk het eigenlijk is. Door al die internationale studenten die hier wonen, kom ik eigenlijk te weinig in contact met Zweden, Zweeds en het Zweedse leventje. We hebben geen tv of radio, dus in principe is het enige Zweeds waar wij in aanmerking mee komen het Zweeds op het pak melk of op het knäckebröd. Zonde... Dus nu kan ik gelukkig weer één keer in de week Zweeds praten op school en misschien op de volgende feestjes :) (Misschien vanavond wel weer!! Mihiii)

Ik probeer nog steeds heel erg gezond te doen. Dat lukt niet altijd even goed, want vorige week heb ik me volgestopt met koekjes, chips en chocola om me vervolgens een week lang ellendig te voelen... Dat doe ik dus niet meer haha. Zojuist ben ik naar de winkel geweest en heb ik éíndelijk de Zweedse jam-achtige rårörda lingon gekocht! Ik snap niet dat ik hier niet eerder aan gedacht heb, want dit namen we zelfs altijd mee terug naar Nederland, omdat we het zo lekker vonden. Beetje vreemd dus, maar nu heb ik het eindelijk weer lekker kunnen eten!

En jawel hoor: fotootjes!!! Een bakje met griekse yoghurt, havermout en, uiteraard, de rårörda lingon (ik heb geen idee of er überhaupt een Nederlands woord voor is).
Nou, eigenlijk heb ik niet meer zo heel veel te vertellen, haha. Na het examen van woensdag zal ik waarschijnlijk eindelijk weer eens een keertje gezellig op bezoek gaan bij m'n tante en dan zal ik ook eindelijk weer de tijd en mogelijkheden hebben om mooie foto's te maken en te bloggen! Een soort mini-vakantietje in deze grote vakantie. Want ja, een half jaar studeren kun je dit niet echt noemen haha. Ik hoop jullie snel allemaal weer te spreken! Misschien doe ik er goed aan om eens te beginnen met leren en daarna weer lekker sporten en feesten! Fijn weekend!!

Heel veel liefs och en stor kram från Sverige!

4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er erg lekker uit! Mooie foto's ook! Zo te zien heb je het daar goed naar je zin! :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij zijn lingon 'vossenbessen' in het Nederlands... Ik vind het juist heel vies! :P Fijne week!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Älskar lingon! Het zijn inderdaad vossenbessen in het Nederlands :)
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaa besjes inderdaad :) Super lekker! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie ♡