Navigation Menu

tredje dagen: halmstad centrum & höör

Goedenavond lieve lezers. Vandaag was een leuke dag. We zijn een beetje bijtijds opgestaan en rond half tien naar het stadscentrum gelopen. Ik was namelijk erg nieuwsgierig naar alle winkeltjes hihi.

Hier is één van de vele kerken in Halmstad. Deze staat op Stora Torg, oftewel het grote plein. Een soort markt, zo hoe wij dat in Nederland kennen. Denk ik. In ieder geval, niet heel speciaal, maar toch ook weer wel. Zoals alles eigenlijk hier hihi. 


Dit is één van de winkelstraten van Halmstad. Het ziet er niet al te druk uit, maar het zag er gewoon erg leuk en gezellig uit. Er hangt zelfs nog kerstversiering haha (dit zag ik pas op m'n laptop...). We hebben een beetje rondgekeken en natuurlijk heb ik even alle leuke winkels op een rijtje gezet. En YAY, alle leuke Zweedse winkels zijn er gewoon. M'n favorietjes Gina tricot, Monki en Indiska heb ik al gespot! Ook Bikbok, Åhléns, Kappahl en natuurlijk de H&M zijn in de stad te vinden. Ik wist niet eens dat Bikbok ook een gewone winkel had, dus waarschijnlijk komt die ook snel bij m'n favorietjes hihi. 


Ook ligt er vlak bij (eigenlijk gewoon in) het centrum is ook een parkje te vinden. Het is niet groot, maar wel heel erg leuk. Nu vind ik in principe gewoon echt álles leuk uit zien met een beetje sneeuw, hihi.


Een prachtige zonsondergang.

Om half één 's middags ben ik richting het treinstation gelopen om de trein naar Höör te pakken. Ik heb meteen een jojo-kaart aangeschaft wat me uiteindelijk een kaartje opleverde voor 72 kronen. Hallo, Nederland, hier kunnen jullie eens wat van leren!! Treinen die geen seconde te laat zijn met dit weer en gewoon hartstikke goed geprijsd zijn. 72 kronen is iets meer dan acht euro. Jullie weten wel hoe ver je bij de NS komt met acht euro... Vandaag heb ik meer dan twee uur in de trein gezeten. Tel uit je winst. Haha, belachelijk als je dit soort dingen met Nederland gaat vergelijken. Maar goed, daarom betaal je hier weer meer voor de boodschappen en drank. Vanuit het station liep ik richting Esther (m'n "tante") en heb ik o.a. bovenstaande foto gemaakt. Prachtig, hihi. Ik hoop dat jullie langzamerhand beginnen te begrijpen waarom ik zo verliefd ben op dit land. Zo niet, wacht dan nog maar een paar fotootjes af, hihi. Morgen en overmorgen ben ik ook nog bij Esther, dus m'n camera gaat een paar heftige dagen tegemoet. Het is namelijk echt prachtig hier! Hier voel ik me dan ook helemaal thuis, hihi. Ik zal jullie morgen laten zien waarom!! Heel veel liefs och en stor kram

8 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er mooi uit zeg! Fijn dat je het er zo naar je zin hebt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ziet er mooi uit zeg daar! De stad zelf lijkt me erg leuk! Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Ik kijk weer uit naar je nieuwe posts over Zweden en ik snap heel goed waarom je zo verliefd er op bent, hihi, dat heb ik ook met Noorwegen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen dat je echt geniet. :) Ik ben benieuwd naar de rest van je foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat weer een heerlijke foto's ! Kan niet wachten tot er een volgende update komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er nog nooit in de winter geweest, moet ik snel een keer doen, geloof ik! leuk om je belevenissen te lezen!
  Liefs, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's weer! Leuk om te lezen ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah dit is allemaal zo leuk om te lezen! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aw super leuk dat je er bent nu! Good old Halmstad, ik woonde vlakbij dat park en het centrum :) Gina tricot = loooove! En de treinen in Zweden ook ;-) Heel veel plezier en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie ♡